OLASZ PIZZA

Mi  az olasz pizza mellé tettük  le a voksot, mert az igazi olasz pizza vékonytésztás, házilag készített,  ízfokozók nélküli paradicsomszósz, friss fűszerek, minőségi alapanyagok jellemzik.

Sokáig  kerestünk a környéken olyan helyet ahol hagyományos, vékonytésztás tradicionális pizzát ehetünk . Messzire kellene  menni érte, ezért úgy gondoltuk elkészítjük mi itt Sárospatakon. Nehéz felvenni a versenyt az évtizedes berögződött szokások, a vastag kenyérlángosokhoz szokott  izléssel , de nem adjuk föl, visszatérő külföldi és magyar vendégeink megerősítenek minket hogy jó úton járunk.

OLASZ RECEPT

A pizzáinkat  eredeti olasz recept alapján készítjük, magas minőségű pizzalisztet használunk a tésztához, dagasztjuk, és kelesztjük, majd kis cipók formájában várnak sorukra, hogy kinyújtva paradicsomszósszal, feltétekkel és  mozzarella sajttal megszórva kerüljenek a kemencébe, majd a tányérokra.

A házi pizza szósz  csak tiszta paradicsom , friss bazsalikom, friss fokhagyma kis só, bors és csipetnyi oregánó. Az extra szűz olíva olaj és  a mozarella sajt teszi igazán teljessé az ízvilágot. Ilyen egyszerű. A magyar borok pedig méltó kisérői ennek a hagyományos olasz fogásnak.

Bor& Bazsalikom